Randolf House

 

The feature wall surface at the private courtyard garden of Randolph House, Berkhamsted. The design brief was to create a ‘zen’ exterior setting for not only private contemplative use, but also the many social events held across the year. The courtyard measures approximately 8m², therefore it was essential to create a far larger sense of space than was actually on offer, bridging the surrounding interior aesthetics of the kitchen and living room to the outside space.

The wall covering extended the visual plane by drawing the eye’s attention upwards, alongside deepening the perspective of the space through the graduated grey colour wash applied to the individual modules and backboard. The inherent acoustic properties of the surface covering disperse and absorb noise levels achieved during social gatherings, again aiding in the perception of a larger space than what is physically present.